Du är här: SeglaSkuta.seSkutorSofia Linnea

Sofia Linnea

Sofia Linnea

Sofia Linnea är en replik av en vedjakt, en skuta som var mycket vanlig i Stockholms skärgård förr i tiden. I början av 1900-talet fanns över 300 stycken. Nu är Sofia Linnea den enda existerande av denna båttyp.

Vi är en ideell förening som jobbar för att bevara vår skuta och värna om en seglingstradition. På somrarna seglar vi i Stockholms skärgård (det finns en lista med seglingstillfällen på vår hemsida).

Vi har ingen speciell ungdomsverksamhet men alla kan delta på en segling. Det är även möjligt för företag, skolor och organisationer att segla med Sofia Linnea.

Om du är intresserad finns möjlighet att få utbildning till båtsman eller kock och ingå i vår skara av aktiva besättningsmän. Om du är intresserad att lära dig om underhåll av ett traditionsfartyg kan du delta i vårt underhållsarbete under vintern.

Skutans senaste artiklar


Sofia-Linnea uppdaterar sig på SeglaSkuta! Du kan du också!

Sofia-Linnea uppdaterar sig på SeglaSkuta! Du kan du också!

Vi har fått information och bilder från vedjakten Sofia Linnea och har uppdaterat Sofia Linneas sida här på seglaskuta.se! Om du har någon information eller bilder rörande just din skuta och vill att vi piffar till skutans sida här på seglaskuta.se, hör av dig till redaktionen@seglaskuta.se!
läs mer
0 kommentarer
Publicerat 31 augusti 2011 kl. 19:00

Fler artiklar

Segla pÅ Sofia Linnea

Kommande seglingar

Tipsa någon

Kontakta Skutan

Föreningen Sofia Linnea c/o Sven Fernqvist Svartkärrsvägen 6, 1tr 133 32 Saltsjöbaden073-964 01 42segling@sofialinnea.sewww.sofialinnea.se/Sofia Linnea på Facebook

hemmahamn

position

Tipsa redaktionen

Har du något du vill dela med dig av? Har du hittat något fel på sidan eller har förslag på hur vi kan göra sidan bättre?

Kontakta redaktionen!