Du är här: SeglaSkuta.seSkutorValkyrien

Valkyrien

Valkyrien

Under hösten 1998 förvärvade Kullens Skutseglare galeasen Valkyrien från Danmark. Fartyget, som ursprungligen byggdes som ålkvass 1935, är efter en omfattande renovering och ombyggnad i ett mycket bra skick. Fartyget skall kunna härbärgera tre besättningsmedlemmar och elva elever vid längre seglingar. Skutan är 14,90 över stävarna, 18 m med bogspröt och för ca 200 kvadratmeter segel i fullt ställ.

Kullens Skutseglare är en ideell förening som bildades 1997 med syftet att anskaffa och driva ett skolfartyg i Kullabygden. Syftet med verksamheten är att skapa; gemenskap, kamratskap, medansvar, medbestämmande och kunskap om hav, segling och om livet ombord i ett segelfartyg.

Föreningen skall ha en verksamhet där teori och praktik stödjer varandra samt att människor i olika åldrar och från olika bakgrund skall kunna arbeta tillsammans för ett gemensamt mål. Genom lägerverksamhet vill föreningen kunna erbjuda skolor i kommunen nya former av undervisning och skolresor.

Föreningen vill slutligen med sin verksamhet bevara den sjöfartstradition som finns i Kullabygden samt skapa ansvarskännande samhällsmedborgare som tar en mer aktiv del av närsamhället.

Skutans senaste artiklar


Nya skutor på seglaskuta.se

Nya skutor på seglaskuta.se

Nu finns skutorna Valkyrien från södra Sverige och Albanus från Åland på SeglaSkuta! Kika in och läs mer!
läs mer
0 kommentarer
Publicerat 5 november 2012 kl. 19:44

Fler artiklar

Segla pÅ Valkyrien

Kommande seglingar

Tipsa någon

Kontakta Skutan

Föreningen Kullens SkutSeglare042-345419www.valkyrien.se/

hemmahamn

position

Tipsa redaktionen

Har du något du vill dela med dig av? Har du hittat något fel på sidan eller har förslag på hur vi kan göra sidan bättre?

Kontakta redaktionen!