Du är här: SeglaSkuta.seSkutorKvartsita

Kvartsita

Kvartsita

T/S Kvartsita seglar som skolfartyg med vuxna och ungdomar, i huvudsak på Skagerack. Hon är inredd med 26 kojplatser för gäster och utrustad enligt de krav som gäller för ett modernt skolsegelfartyg. T/S Kvartsita är med i Sveriges Segelfartygsförening.

Kvartsita brukar delta i olika skutrace, såsom Västkustens Segelskuteträff (VSST), Nordisk Seglats och Tall Ships Race. TSR har tagit henne till bland annat Newcastle (år 1993) och Flensburg (år 2000). Skutan brukar också ta en trip till Rostock och gå med charter under Rostock-festivalen.

Kvartsita är byggd i ek och fur i Råå år 1945 för transporter av kvarts från Dals bruk till Höganäs. Hon såldes till Norge 1953, gick i fraktfart till 1985 och är sedan 1987 skolfartyg för föreningen För Fulla Segel på Skaftö. Kvartsita hade ursprungligen hjälpmotor och galeasrigg, men är numera riggad som tvåmastskonare.

Skutans senaste artiklar


IBAWKU i Lysekil

IBAWKU i Lysekil

USSO hälsade på under samseglingen IBAWKU för att få inspiration till sitt vidare arbete.
läs mer
0 kommentarer
Publicerat 18 maj 2015 kl. 18:00

Fler artiklar

Segla pÅ Kvartsita

Kommande seglingar

Tipsa någon

Kontakta Skutan

Föreningen För Fulla SegelKyrkekajen 10, 450 34, Fiskebäckskil+46(0)523 231 88info@kvartsita.sewww.kvartsita.seKvartsita på Facebook

hemmahamn

position

Tipsa redaktionen

Har du något du vill dela med dig av? Har du hittat något fel på sidan eller har förslag på hur vi kan göra sidan bättre?

Kontakta redaktionen!