Du är här: SeglaSkuta.seSkutorHelmi

Helmi

Helmi

Helmi är den sista autentiska Sandkilen - byggd på Svartlöga Anno 1886!

Vid förra sekelskiftet låg Sandkilar och Vedjakter i långa rader längs Stockholms kajer - en vanlig destination var Strandvägen. Det fraktades sand, ved och mat till stadens befolkning. Returgodset var ofta latrin som användes som jordförbättring i skärgårdens karga natur - utan detta hade det inte funnits några jordgubbar på Möja brukar man säga. Idag finns det en Sandkil kvar - Helmi, som erbjuder segelturer hela sommaren från Stämmarsund på Blidö.

Vår ambition och utmaning inför framtiden är skapa en organisation som attraherar en yngre generation medlemmar. Detta skall ske genom transparens i kombination med en mångfacetterad ekonomisk intäktsbas som garanterar vår framtid - att vara lyhörda inför vår omvärld ses som ett ledord!

Sandkilen Helmi fick Hembygdförbundets Kulturpris 2002 och den 28 maj 2005 blev hon K-märkt! En mer utförlig beskrivning finner Du på vår hemsida under medlemsinfo! Om Du är intresserad av att utbilda dig till båtsman eller är skeppare, dvs bli en aktiv besättningsman - kan du läsa mer om detta här!
Är Du intresserad av att lära dig hur underhållet av ett kulturbärande fartyg går till är vintern 2011/2012 ett ypperligt tillfälle. Sandkilen Helmi skall torrsättas och drevas om. Vi skall även ta fram ett nytt ämne till en mast av massiv gran (old school) - alla händer är välkomna!

Skutans senaste artiklar


Fler artiklar

Segla pÅ Helmi

Kommande seglingar

Tipsa någon

Kontakta Skutan

Föreningen Helmis Vännerc/o Anders Broberg, Parkudden 6, S-760 17 Blidö0704-96 10 91ordf@helmi.sewww.helmi.seHelmi på Facebook

hemmahamn

position

Tipsa redaktionen

Har du något du vill dela med dig av? Har du hittat något fel på sidan eller har förslag på hur vi kan göra sidan bättre?

Kontakta redaktionen!