Du är här: SeglaSkuta.seNyheterBAWKUs utbildningshelg 2011

BAWKUs utbildningshelg 2011

BAWKUs utbildningshelg 2011

Publicerat av: Erik Sternerson

Den 7:e maj 2011 samlades västkustskutorna Britta, Atene, Westkust och Kvartsita för en gemensam utbildningshelg under namnet BAWKU. Temat för helgen var säkerhet, något som sveriges segelskutor jobbar hårt med. Utbildningshelgen lockade ca 100 deltagare och i och med detta var det lättare att locka dit externa resurser som Röda Korset och Räddningstjänsten.
Säkerhetstemat delades upp i fyra delmoment. Två teoretiska (sjukvård och passagerarsäkerhet) och två praktiska (brandbekämpning och livflottehantering).
Sjukvårdsmomentet hölls av medhjälpare från Röda Korset och passagerarsäkerheten hanterades av Gustav Sandegård från Westkust.
Orust räddningstjänst ställde upp för att göra brandbekämpningen mer realistiskt. Förutom att pröva på släckning med handbrandsläckare fick deltagarna även känna på vattentrycket från brandbilen som körts dit. Som syns i videon nedan räcker tre skutseglare knappt till för att hålla emot.
Nästa praktiska moment var livflottehantering. Alla deltagare fick sätta på sig en räddningsdräkt, hoppa i vattnet och sedan ta sig upp i flotten. Moment som att välta rätt en felvänd flotte samt "korken" (som används för att lyfta upp nödställda i flotten) övades.
Helgen bjöd även på lite segling, tävlingar och andra trevligheter.

En sammanfattning från helgen kan ses följande video.


Publicerat: 2011-06-23 kl. 21:56
BrittaAteneKvartsitaWestkustBAWKUutbildning

1 kommentar:


Anna Larsson skrev 24 juni 2011 kl. 00:37:

Vilket coolt initiativ! Borde göras på ostkusten också

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon