Du är här: SeglaSkuta.seNyheterVänskapssegling på Brita Leth

Vänskapssegling på Brita Leth

Vänskapssegling på Brita Leth

Publicerat av: Erik Sternerson

Vi var med och tävlade i Nordisk Seglats 2016. På Brita Leth, det Nordiska Vänskapsskeppet, var vi ungdomar från Danmark, Norge och Sverige. Det var en rolig och lärorik resa där vi fick lära känna nya människor, även från andra besättningar.

Vi var 16 stycken i besättningen på Brita Leth inklusive de vuxna. Vi har fått göra olika arbetsuppgifter, såsom att skrubba däck, hissa segel, diska, laga mat och annat. Man har även fått lära sig lite nya ord som används ombord och danska och norska uttryck.

För varje dag som gick blev det bättre och bättre sammanhållning i gruppen och vi har skaffat oss minnen för livet.
Här är lite vad vi gjorde varje dag:

1 JULI

Vi svenska ungdomar möttes vid Stena Line och tog oss sedan till Hobro hamn tillsammans. Där träffade vi de danska ungdomarna, åt pizza och blev visade runt i staden. Senare på kvällen kom de norska ungdomarna och vi presenterade oss för varandra. Vi blev indelade i vilka hyttar vi skulle sova i och vilken arbetsgrupp man skulle vara i.

2 JULI

Andra dagen i Hobro tilldelades vi våra gröna lagtröjor och deltog i en roddtävling mot de andra skeppen och började lära känna karandra lite bättre.

3 JULI

Första dagen på havet. Vi gick igenom säkerhet på skeppet och sedan satte vi kurs mot Öckerö hamn. Alla började få koll på hur vakt/arbetspassen fungerar och vart allt fanns ombord.

4 JULI

På dag 4 lade vi till i Öckerö hamn och vi fick göra i princip vad vi ville den dagen. Vid hamnen fanns det ett litet tivoli och marknad som man kunde gå till.

5 JULI

Brita Leth ungdomarna annordnade en dragkamp. Alla besättningar från Nordisk Seglats gick sedan på en paradmarch på ön.

6 JULI

På väg till naturhamnen. Det var en lugn dag på skutan. Vi kom fram till naturhamnen mellan Grundsund och Lysekil där det grillades och natten sedan spenderades.

7 JULI

Det var en väldigt blåsig dag, det blev ändrade planer och vi fick ändra kurs och ta vägen genom en kanal, där vi stannade vid ett skeppsvrak en stund för att bada. Vi svingade oss från tampar i masten. Vi lade senare till i en hamn någonstans nära Grebbestad över natten för att sedan ge oss av tidigt på morgonen igen.

8 JULI

Kragerø hamn i sikte och Kragerø på kvällen. Framme i Kragerø. Gick ännu en parad, därefter var det prisutdelning och konsert. Vi fick vänskapspriset, ett vandringspris som delas ut varje år!

9 JULI

Rundvandring på ön, sedan fick vi göra lite vad vi ville, åka båt, käka glass, bada osv.

10 JULI

Sista dagen En bild på några av de andra ungdomarna. Bilden är tagen från bussen precis innan vi skulle åka hemåt. Tack för denna resa! /Elsa, Oliver & Vera
Publicerat: 2016-09-05 kl. 20:16
usso

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon