Du är här: SeglaSkuta.seNyheterIBAWKU i Lysekil

IBAWKU i Lysekil

IBAWKU i Lysekil

Publicerat av: Anna Olofsson

USSO står för Unga Svenska Skutseglares Organisation och har som grundidé att jobba för att fler ska få möjlighet att segla skuta och för att de som seglar skuta ska kunna utvecklas vidare i sin segling. Det var väldigt inspirerande att få komma ombord på Kvartsita och träffa elever och besättning från Ingo, Kvartsita och Britta som seglade ihop och hade diskussioner och övning om bl.a. ledarskap och riggning. IBAWKU är ett gott exempel på hur man kan samarbeta mellan skutorna och alla vi träffade ombord vittnade om att det bara är positivt att segla med andra skutor och umgås över gränserna. Till exempel minskar det tröskeln mellan skutorna om någon skuta behöver hjälp med besättning, man får fler vänner och kan ta steget att provsegla en annan skuta.

Vi diskuterade vad USSO skulle kunna göra för att förenkla för skutseglare. Drömmen är en gemensam kalender där man kan söka på seglingar utifrån ort och tid för att enklare kunna hitta en segling som passar, ”typ som på Blocket” som en elev sa. Kalendern på seglaskuta.se har haltat lite det senaste året men förhoppningen är att lista seglingar som är längre än ett dygn.

Andra idéer som kom fram var att erbjuda resereportage till tidningar inom området, kanske är Svenska Turistföreningen sugna på att följa med ombord och skriva en artikel till sin tidning Turist?

USSO tackar för besöket och tar med sig idéerna i sitt arbete.
Publicerat: 2015-05-18 kl. 18:00
KvartsitaIngoBritta

Inga kommentarer

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon