Du är här: SeglaSkuta.seNyheterSTI Youth Council i Riga – hur, vad, varför?

STI Youth Council i Riga – hur, vad, varför?

STI Youth Council i Riga – hur, vad, varför?

Publicerat av: Anna Larsson

Under Sail Training Internationals (STI) konferens i Riga möttes även STI Youth Council (YC) för sitt årliga möte. Ungdomar från hela världen samlades och diskuterade hur vi kan ta skutseglingen framåt i frågor med fokus på ungdomar.
Vad är då Youth Council undrar nog de flesta. Gruppen består av en representant för alla skutseglande ungdomar från respektive land som vill/kan delta och fungerar som ett rådgivande utskott till STI och ett forum med fokus på ungdomsfrågor inom sail training världen över. Detta kan tyckas luddigt men ser man till vad Youth Council jobbar med så blir det lite tydligare.


Under årets möte i Riga beslutade vi om vad YC ska fokusera på det kommande året. Vi bestämde att vi vill fortsätta utveckla nationella ungdomsorganisationer (som USSO) i de länder som ännu inte har någon sådan. Att göra det är i sin tur ett steg i en riktning mot långsiktigare mål om bättre kommunikation inom skutvärldens alla nivåer och platser mm. En annan arbetsgrupp ska jobba med att ta fram ett s.k. tool kit som ska innehålla material man kan presentera till oinvigda ungdomar för att locka fler till skutsegling. Vi kommer dessutom att jobba i samarbete med STI för att utveckla en kommunikationsstrategi (ex. hur man kan förbättra deras hemsida) och deras kommande e-nyhetsbrev.


Ett lite mer handfast projekt som kommer till våren är en världsomspännande skut-quiz-tävling som kommer att äga rum i april. Hela världen är spelplanen och förutom att tävla i quiz-frågorna kommer det finnas priser för landet med flest deltagande lag med mera. Ett nytt spännande inslag där alla kan delta som vi kan se fram emot. Börja samla ihop ditt lag redan nu! Mer info kommer på seglaskuta.se under vintern.


En annan spännande uppgift som ligger på Youth Councils bord är att arrangera ungdomsevenemang i Tall Ship’s race hamnarna och på STIs konferens. Exempelvis blev alla deltagande ungdomar i Riga bjudna till en fantastisk helkväll arrangerad av Lettlands YC representant. Det bjöds på middag, live-musik, dans, tävlingar och mer därtill. Bor du nära en hamn dit Tall Ship’s race kommer nästa år så tveka inte att höra av dig om du är intresserad av att hjälpa till med ett ungdomsevenemang!


Förutom att sitta i möte om såna här frågor spenderade vi helgen i Riga med att gå på intressanta föreläsningar och workshops tillsammans med alla de andra deltagarna. Vi lärde oss om volontärrekrytering, hur man använder Facebook på bästa sätt för sin organisation eller skutas räkning, vad forskningen säger att skutsegling är bra för, hur man bäst samlar ihop och avslutar en vakt och mycket, mycket mer. Vi blev också bjudna på mingelmiddag i det vackra stadshuset, goda luncher och en avslutande galamiddag med shanties.


Du vet väl att även du kan åka till STIs årliga konferens? Som skutseglare kan även du delta och gå på föreläsningar och seminarier, galamiddag och ungdomsevenemang. Nästa års konferens hålls i Ålborg i Danmark i slutet av november. Håll utkik på STI:s hemsida sailtraininginternational.org under året du också!


Och kan du inte åka men vill ändå ha ett finger med i spelet så är USSO ditt forum där du kan påverka. Hör av dig till oss om något av det du läst här låter spännande eller om du tycker något borde vara helt annorlunda. Vi vill veta vad du tycker!Anna Larsson
Sveriges representant i Youth Council


Publicerat: 2012-12-14 kl. 13:29
ussostikonferensrigayouthcouncil

Inga kommentarer

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon