Du är här: SeglaSkuta.seNyheterRapport från STI-konferensen

Rapport från STI-konferensen

Rapport från STI-konferensen

Publicerat av: Joel Wetterberg

En del av oss kom från landvetter, andra direkt från Stockholm. Gemensamt för oss var dock att vi på torsdag morgon, klockan 10.00, befann oss på Arlanda flygplats ombord på Norwegians flight DY 4547 med sikte på Riga. STAS delegation till Sail Training Internationals årliga konferens var nu på god väg för två dagar av möten, föreläsningar och trevliga möten med såväl gamla som nya vänner. USSO representeras i år av: mig Joel Wetterberg, Matilda Dahlberg och Anna Larsson som även är Sveriges representant i STI:s Youth Council.

På torsdagen mötte vi upp Anna som redan varit en hel dag av möten i Riga och installerade oss på våra respektive hotellrum. På kvällen var det dags för konferensens första event, en mottagning med mat och resten av konferensdeltagarna. Flera gamla bekanta och nya kontakter möttes upp och vår vistelse i Riga fick en flygande start.

Med höga förväntningar och förhoppningar på dagens aktiviteter åt vi frukost på hotellets restaurang på fredag morgon. Under dagen var vi lagom utspridda på föreläsningar om allt från segelfartygsstabilitet till hur sociala medier används effektivast för att locka nya ungdomar till fartygen och aktiva till föreningarna. Genomgående har båda dagarna bjudit på spännande föredrag av människor med lång erfarenhet fulla av och kompetenser på sina områden.

I skrivande stund förbereder vi oss för kvällens galamiddag där de sociala aspekterna av konferensdeltagandet skall fulländas. Vi ser fram emot denna fashionabla tillställning och återkommer med fler redogörelser för vad vi lärt oss och gjort här i Riga. Var så säkra.

Joel Wetterberg
Publicerat: 2012-11-19 kl. 18:28
USSOSTI

Inga kommentarer

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon