Du är här: SeglaSkuta.seNyheterRapport från USSO-seglingen, del 1

Rapport från USSO-seglingen, del 1

Rapport från USSO-seglingen, del 1

Publicerat av: Erik Sternerson

Nu är årets USSO-segling i full gång! Ombord på Astrid Finne har vi ungdomar från Danmark, Norge och Sverige i en underbar samling. Hittils har vi tagit oss från Strömstad till Ulebergshamn, och slutmålet är Öckerö


Efter transport till Strömstad och en introduktionssamling påbörjades resan. Med sydliga vindar har vi kryssat oss längs den norra bohuskusten med ett första nattstopp på Resö med sedvanligt kvällsmys. Nästa morgon sattes frukostribban högt med nygräddade pannkakor!


Idag har vi, bortsett från en kort tur till Havstenssund för glass, seglat på långa kryssben utanför Väderöarna och in igen vid Ulebergshamn. Vi har fått pröva på starka, svaga, stabila och byiga vindar, samt allt mellan sol och ösregn. Trevlig sällskap och skön stämning gör dock att det känns som solsken rakt igenom!


Vi har tagit lite bilder under resan, några av dessa har vi samlat i ett album.

Nu har dom alldeles för roligt nere i båten så nu får det vara färdigt för denna gång :)


Publicerat: 2012-08-02 kl. 22:14
Astrid Finneusso

2 kommentarer:


Mia Andersson skrev 20 juli 2013 kl. 15:05:

Hej!
Ser hærligt ut! Hoppas ni får en fin tur och många nya lærdommar. Kanske orkar ni hitta på några egna sånger att sjunga nær ni sætter segel också?
OM någon om bord kan hjælpa mig att få tag i KALLE WRAMLER som seglar tall ship eller AUGUST JANSSON skulle jag bli vældigt tacksam! De seglar på Christian Radich resp. Gøteborg. (antagligen!)
Ring eller ge de mitt nummer . +47 98861356 / lettmatrosen@gmail.com

All hjælp ær god hjælp.
Jag søker de før att jag behøver referenser infør ett viktigt jobb!
God seglats
Mia Anderssson


Anna skrev 3 augusti 2012 kl. 09:32:

Hej!
Vad härligt det låter, och bra har ni det med pannkakor och glass. Kommer ni kanske till Donsö hamnfest på lördag? Önskar er ett fortsatt trevligt utbyte och bra jobbat!

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon