Du är här: SeglaSkuta.seNyheterAnmäl dig nu till USSO:s nordiska sommarsegling!

Anmäl dig nu till USSO:s nordiska sommarsegling!

Anmäl dig nu till USSO:s nordiska sommarsegling!

Publicerat av: Anna Larsson

I sommar kommer Unga Svenska Skutseglares Organisation att anordna ett Nordiskt seglarutbyte ombord på en svensk skuta. Till detta event inbjuder vi nordiska skutseglande ungdomar från fyra olika länder! Ombord kommer vi ha seglarutbyte med tre ungdomar från Danmark, tre från Finland, tre från Norge och tre från Sverige.


Detta seglingsäventyr kommer att vara i fem dagar, 1-5 augusti i sommar ombord på Astrid Finne från svenska västkusten. Astrid Finne är en gaffelriggad ketch ursprungligen från Norge, som USSO kommer hyra från svenska seglingsföreningen Mot Bättre Vetande som äger henne idag. Ombord finns plats för 17 personer varav fem kommer att segla som befäl. På- och avmönstring kommer vi att ha i på Öckerö där Astrid Finne har sin hemmahamn. Kostnaden för seglingen kommer USSO att stå för. För deltagande ungdomar kommer det enbart handla om en anmälningsavgift på 250 svenska kronor! Betalas kontant på plats.


Målet med seglingen är förstås att ha trevligt och härlig segling, men också att lära känna varandra, prata segling och lära av varandra! Vår målgrupp är därför nordiska ungdomar mellan 13 och 25 år, som har seglat med traditionsfartyg förut, varit aktiva inom någon seglingsförening och gärna vill dela med sig av sina erfarenheter och segla med likasinnade.


I korthet:

Seglarutbyte ombord Astrid Finne för Nordiska ungdomar 1-5 augusti 2012 Kostnad: 250 SEK för 5 dagar ombord inklusive mat och allt (vilket är helt otroligt bra!).
Anmäl ditt intresse till usso@stas.nu


Hjärtligt välkomna till USSO’s skutäventyr sommaren 2012!

Det kommer bli Sjovt! Kul! Moro! Hauska! Awesome!


Publicerat: 2012-06-24 kl. 11:32
Astrid Finneussonordisk seglarutbytesommarungdom

1 kommentar:


jonas lundberg tele 076 2648605 skrev 7 mars 2013 kl. 00:48:

Hej seglar väner,jag är en före detta sjöman. jag studerade däcks linjen i sex månader ombord,med lärare sjökapten Kjell Wollter på barken ss/Viking, jag är matros.Skull så gärna villja segla med ss/Astrid Finne i sommar om det finns en plats och möjlighet för en erfaren sjöman att mönstra på,jag kan även delta i uppröstning och hårt arbete, för att i ordnginställa segelfartygett i full gott skick för vidare seglatser.Jag skulle kunna arbetta tidigt vår om jag kan få en kojplats ombord,mat hyggegen kan jag sköta i land.Jag har skeppare B,sjökomenderad 9 månader,sjömätninsfartyget HSM Ran, minsvepare M15, styckegodsfartyg flera en hyper morden mt/Ottauro specjal tanker.skulle varit roligt om ni vill höra av er,om detta skulle kunna bli verklighet för mig.för då mönstrar jag ombord på ss/Astrif finne.Jonas

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon