Du är här: SeglaSkuta.seNyheteriBAWKU 2012

iBAWKU 2012

iBAWKU 2012

Publicerat av: Erik Sternerson

Första helgen i maj samlades ett par västkustskutor för en gemensam seglingshelg. Temat för helgen var "ledarskap och gruppdynamik" och förutom segling var det både föreläsningar och gruppövningar.

Gruppen iBAWKU, där Ingo, Britta, Atene, Westkust och Kvartsita ingår, samlades fredagen den 4:e maj i Skärhamn på Tjörn. Några av skutorna hade träffats året innan, men då var det säkerhet och sjukvård som gällde. I år satsades det mer på segling, men givetvis lite teoretiskt lärande också.

Första planerade passet var lördag förmiddag då en inbjuden föreläsare höll ett föredrag på temat ledarskap. I samband med detta hölls även ett par gruppövningar på ett liknande tema.
På eftermiddagen var det segling som gällde och för att kunna knyta an till förmiddagens övningar så flyttades större delen av deltagarna på skutorna över på andra skutor, där dom fick uppdraget att själva fördela och leda seglandet på en skuta dom inte kände till. Varje skuta behöll en liten kärnbesättning för att kunna segla säkert, men deras uppgift var att hålla sig undan så gott det gick. Med en frisk västlig kuling blev dagen både gungig och blåsig, men solen sken för allt vad den var värd så humöret var på topp.

Seglingen höll på en bit in på kvällen, som avslutades med lite olika aktiviteter på de olika skutorna. Intressanta samtal på vissa, karaoke på andra.
Söndagsförmiddagen följde samma recept, segling på en okänd skuta där man fick chans att testa sina "hemmakunskaper" på en främmande skuta. Vinden hade avtagit rejält efter lördagen så nu körde skutorna med fullt ställ. Efter lunch avslutades dagen med en samling där deltagarna fick en sista chans att lära känna varandra innan det var dags för skutorna att gå sina skilda vägar. Vi tog givetvis chansen att presentera USSO och SeglaSkuta.se :)
Publicerat: 2012-05-06 kl. 14:26
BrittaAteneWestkustKvartsitaIngousso

1 kommentar:


David skrev 6 maj 2012 kl. 20:34:

Tack för en kanon helg!! Samlas alla skutorna borde vi göra fler än två gånger per år!

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon