Du är här: SeglaSkuta.seNyheterSvenska ungdomar kan påverka internationell skutsegling!

Svenska ungdomar kan påverka internationell skutsegling!

Svenska ungdomar kan påverka internationell skutsegling!

Publicerat av: Erica Altby & Maria Cooper

I helgen har Sail Training International arrangerat sin årliga konferens, denna gång i Toulon, Frankrike. Sail Training International (STI) är den organisation som anordnar the Tall Ships Races. Därutöver är de en plattform för internationellt utbyte av idéer inom skutvärlden och ger möjlighet för unga skutseglare att prova på nya fartyg och farvatten.

Som en del av STI finns STI Youth, där vi alla ingår som de skutseglande ungdomar vi är. För att möjliggöra kommunikation mellan ungdomarna i STI Youth och STI finns ett Youth Council som består av nationella representanter från ett 20-tal länder. Youth Council har egna möten under konferenserna och arbetar för att låta ungdomars idéer och värderingar spela en större roll inom STIs verksamhet. Dessutom ordnar de egna event för ungdomar t ex under Tall Ships Races och på konferenserna. En viktig del av deras arbete är att ha bra kontakt med de nationella ungdomsorganisationerna, i vårt fall USSO!

Svenska ungdomsreprensentanter i år har varit Maria Cooper, också Sveriges representant i Youth Council, och Erica Altby som seglar Gunilla och Astrid Finne samt sitter i STA Sveriges styrelse. Vårt intryck av konferensen är att det finns ett stort internationellt engagemang för skutsegling särskilt när det kommer till att använda segling för att utveckla ungdomar.

Vi har deltagit i flera intressanta workshops - om såväl internationella utbyten som sociala media och vikten av soft skills. Mer om dessa workshops och hur vi kan inspireras av dem för att utveckla svensk skutsegling presenteras i kommande artiklar. Håll utkik!

Bästa seglingshälsningar,
Erica Altby och Maria Cooper
Publicerat: 2011-11-21 kl. 18:46
USSOSTI

Inga kommentarer

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon