Du är här: SeglaSkuta.seNyheterVinterverksamheternas oanade möjligheter

Vinterverksamheternas oanade möjligheter

Vinterverksamheternas oanade möjligheter

Publicerat av: William Dahlberg & Emma Kihlberg

Under USSO:s konferens i Stockholm har vi diskuterat en mängd olika ämnen. Ett av dem var hur vi ska få ungdomar att komma till arbetsdagar och därmed fortsätta segla. Vi vill dela våra erfarenheter från en bra vinterverksamhet, och vi vill att alla skutseglare ska berätta vad de har varit med om.

Vi vet alla vad det innebär när Sverige och Norden börjar bli kallt; skutseglarsäsongen är slut och det är långt tills vi kommer att få träffa våra nyfunna eller gamla vänner igen. Men båtarna sköter inte sig själva, de behöver omsorg och folk som tar hand om dem. Som ungdom kanske inte det första man tänker på är att åka och slipa på någon båt, och därför har vi försökt att komma på idéer som kan locka ungdomar att komma och arbeta, men även ha kul och träffa vänner. Vi vill ju ha ett tillskott på ungdomar varje år!

Vi vill också främja relationer mellan de olika föreningarna i norden, därför tror vi att det skulle vara bra med evenemang som sträcker över en hel helg eller ett skollov med exempelvis mat, sovplats och aktiviteter mot en liten summa för att gå runt.

De förslag som vi har kommit fram till, är sådana vi har erfarenhet av, eller sådant vi tror kan vara roligt och lockande. Vi har bland annat försökt tänka på att få med de som har seglat sin första segling nyss, så att de även i fortsättningen vill vara med i föreningen. När man väl har varit med och slipat sitt första block, då känner man att man verkligen är med i föreningen på riktigt. Men det svåra är att få dit dem för första gången.

I MBV som driver Astrid Finne har vi, bland annat, för två år sedan börjat med att anordna återträffar för de ungdomar som seglat under sommaren. Det har varit med tema "tårtkalas" då vi har haft tävlingar i tårtbakning, myntlekar och gemensam övernattning i vårt klubbhus på Öckerö. Vi har även haft filmkvällar, pepparkaksbak med magnifika skapelser, grillkvällar och tågvirkespyssel.

Tips från finska båtar är knopning, klättring, julfester, Första hjälpen-kännedom, paddling m.m. Det finns inget som man egentligen inte kan göra, och om det inte är möjligt i den egna föreningen så finns det säkert andra som vill och kan!

Nu vill vi veta vad du har för erfarenheter, vad du har gjort på vintrarna för att hålla igång föreningarna och all gemenskap. Vad har du gjort som har varit bra, vad har varit dåligt? Vad har lockat många andragångsseglare? Skriv i USSO:s forum, där man kan diskutera allt som har med skutor att göra, och mycket mer!

William Dahlberg
Emma Kihlberg
Publicerat: 2011-11-16 kl. 20:06
Astrid Finne

Inga kommentarer

Kommentera

Namn

E-mail (syns inte på hemsidan)

Din kommentar

Senaste nytt

Kommenterat

Tipsa någon